Hoe werkt het?

Voordat uw hond meegaat kom ik eerst bij u thuis voor een intakegesprek. U weet dan ook meteen aan wie u de hond meegeeft. Gezondheid, karakter en kenmerkende gedragingen van uw hond worden met u besproken. Besluit u van HUS Suze gebruik te gaan maken, dan worden door middel van een contract duidelijke afspraken gemaakt (zie elders op deze site). Pups kunnen mee vanaf de leeftijd van ongeveer vijf maanden. Omdat ik met niet meer dan vijf of zes honden tegelijk loop is er veel persoonlijke aandacht voor iedere hond.
Uw hond wordt vanaf huis opgehaald. Daartoe geeft u mij bij het kennismakingsgesprek een sleutel van uw huis. De honden gaan mee in een goed geventileerd busje, een VW Transporter T5. Daarin heb ik ook een bench staan voor honden die niet rustig los achterin kunnen zitten. Wanneer ik alle honden heb opgehaald ga ik ongeveer een uur met de groep lopen in een van de losloopgebieden in Leeuwarden: de Groene Ster, de Froskepôlle, het Leeuwarder bos en het terrein bij Zuiderburen. Waar ik loop is mede afhankelijk van de route die het beste uitkomt voor het halen en brengen van de honden, of van het gedrag van de honden die ik mee heb.
 
Van maandag tot en met vrijdag ga ik met twee groepen op pad. De eerste groep loopt van 11.00 uur tot 12.00 uur, de tweede van 13.00 uur tot 14.00 uur. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur breng ik de eerste groep naar huis en haal de tweede groep op. Minder dan ongeveer een uur wil ik met de honden niet lopen; een wandeling van een kwartier of twintig minuten geeft de honden nauwelijks gelegenheid hun behoefte te doen, dan komen ze niet echt toe aan wat ze leuk vinden: hollen, snuffelen en spelen met andere honden.
 
In principe laat ik de honden los lopen. Dat geeft bijna nooit problemen, omdat de groep zich eigenlijk gedraagt als roedel. Een enkele keer doe ik een hond aan de lijn, wanneer die bijvoorbeeld erg treuzelt en achterblijft. Het kan ook weleens voorkomen dat ik een hond aanlijn omdat die te jachtig is en daarom te ver van de groep afdwaalt.
 
Om gebruik te maken van HUS Suze moet uw hond aan drie eisen voldoen: hij moet ingeënt zijn, hij moet goed los kunnen lopen en hij moet redelijk sociaal zijn. Wanneer uw teef loops is zult u enige tijd een andere oplossing moeten vinden. U begrijpt dat zij dan niet met de groep mee kan, omdat ik ook verschillende ongecastreerde reuen uitlaat. De enige soort honden die ik niet uitlaat zijn pitbull-achtige honden.